Thank You Mam Short Answer Questions Prism Workbook Solutions

Thank You Mam Short Answer Questions Prism A collection of short stories Solutions. Step by step workbook answer of questions and explanations of ISC Prism Class 11 . Chapter Wise Workbook Solutions of Evergreen Publications  .Visit official website CISCE for detail information about ISC Board Class-11 English.

Thank You Mam Short Answer Questions Prism Workbook Solutions

Thank You Mam Short Answer Questions Prism Solutions ISC Class 11

Board ISC
Publications Evergreen Publications
Subject English
Class 11
Book Name  Prism (A collection of short Stories )
Chapter-5 Thank You Mam
Topics Short Answer Questions

Short Answer Questions

Thank You Mam Prism A collection of short stories Solutions

Question  1 According to Mrs Jones how old was the boy?

Ans: As per Mrs jones he was about 12 years old

Question  2 How did the boy look?

Ans. The boy looked frailed and willow-wild in tennis shoes and blue jeans.

Question  3 What would Mrs Jones teach the boy?

Ans. Mrs Jones would teach the boy right from wrong.

Question  4 What was the full name of Mrs Jones? 

Ans. The full name of Mrs Jones was Mrs Luella Bates Washington Jones.

Question  5 What did the boy try to do to Mrs. Luella Bates Washington Jones?

Answer: The boy tried to snatch Mrs. Luella Bates Washington Jones’ purse.

Question  6 How did Mrs. Jones react when the boy tried to snatch her purse?

Answer: Mrs. Jones reacted by turning around and kicking the boy. Then she picked him up by his shirt front and shook him. She made him pick up her purse and asked him if he was ashamed of himself.

Question  7:  Why did the boy want to snatch Mrs. Jones’ purse?

Answer: The boy wanted to snatch Mrs. Jones’ purse because he wanted a pair of blue suede shoes.

Question  8: What did Mrs. Jones ask the boy to do at her house?

Answer: At her house, Mrs. Jones asked the boy, Roger, to wash his face. She also asked him to sit down while she prepared something for them to eat.

Question  9: Why did Roger not have his supper? Or. Why was Roger hungry?

Ans. Roger did not have his supper because there was nobody at his house to cook for him.

Question  10: Why did Roger want to snatch the large purse of Mrs Jones?  

Ans. Roger wanted to snatch the large purse of Mrs Jones to buy a pair of blue suede shoes.

Question  11: Where was Mrs Jones sitting in her room?

Ans. Mrs Jones was sitting on the daybed in her room.

Question  12: What was there behind the screen in Mrs Jones’ room?

Ans. There were a gas plate and an icebox behind the screen in Mrs Jones’ room.

Question  13:  Why did Mrs Jones ask Roger to comb his hair?

Ans. Mrs Jones asked Roger to comb his hair so that he would look presentable.

Question  14:  Why did Roger take care to sit on the far side of the room?

Ans. Roger took care to sit far side of the room so that Mrs Jones could see him easily.

Question  15: Why did Roger not want to be mistrusted?

Ans. Roger had committed a great mistake but now he felt Mrs Jones had forgiven him. So he didn’t want to be mistrusted by Mrs Jones by doing any mischief further.

Question  16: What did Mrs Jones give the boy to eat?

Ans. Mrs Jones gave the boy some lima beans, ham, cocoa and a half of ten-cent cake to eat.

Question  17: Where did Mrs Jones work?

Ans. Mrs Jones worked in a hotel beauty shop.

Question  18: What did Mrs Jones give the boy before leaving?

Ans. Mrs Jones gave the boy ten dollars before leaving.

Question  19: Why did Mrs Jones give the boy ten dollars before parting?

Ans. Mrs Jones gave the boy ten dollars before parting to buy blue suede shoes.

Question  20:  What advice did Mrs Jones give to Roger at the end of the story?

Ans. At the end of the story, Mrs Jones advised Roger not to snatch anyone’s pocketbook and to behave himself.

Question  21: What lesson of life did Roger learn at the end of the story from Mrs Jones? 

Ans. At the end of the story, Roger learns how to lead an honest life and behave with others from Mrs Jones.

Question  22:  What did Mrs. Jones and the boy do together at her house?

Answer: At her house, Mrs. Jones and the boy, Roger, ate a meal together. Mrs. Jones prepared the meal, which included lima beans, ham, and cocoa. They sat and ate together, during which Mrs. Jones told Roger about her job. After they finished eating, Mrs. Jones gave Roger ten dollars.

Question  23:  What did Mrs. Jones tell the boy about her job?

Answer: Mrs. Jones told the boy, Roger, that she works in a hotel beauty-shop that stays open late. She described the work and mentioned that all kinds of women, including blondes, red-heads, and Spanish women, come in and out of the shop.

Question  24:  Why did Mrs. Jones give the boy ten dollars?

Answer: Mrs. Jones gave the boy ten dollars to buy the blue suede shoes that he wanted. She did this after they had a meal together and she had learned about his desire for these shoes.

Question  25:  What advice did Mrs. Jones give to the boy before he left?

Answer: Before the boy left, Mrs. Jones advised him not to make the mistake of snatching her pocketbook or anyone else’s in the future. She warned him that shoes obtained in such a dishonest way would “burn his feet.” She also expressed her wish for him to behave himself from that point forward.

Question  26: How did the boy feel when he was leaving Mrs. Jones’ house?

Answer: When the boy, Roger, was leaving Mrs. Jones’ house, he felt a mix of emotions. He wanted to express his gratitude and feelings to Mrs. Jones but could only manage to say “Thank you” before she shut the door. He was likely feeling grateful, surprised, and perhaps a bit overwhelmed by Mrs. Jones’ kindness and understanding.

Question  27: When and where did Roger and Mrs Luella Bates Washington Jones meet? 

Ans. Roger and Mrs Luella Bates Washington Jones met at 11 o’clock at night on a street.

Question  28: What was Mrs Jones carrying?

Ans. Mrs Jones was carrying a large purse.

Question  29: What did the purse contain?

Ans. The purse contained everything in it except a hammer and nails.

Question  30: Where did Roger fall on losing his balance?

Ans. Roger fell losing his balance on the sidewalk.

Question  31: What did Mrs Luella Jones ask the boy to pick up? 

Ans. Mrs Luella Jones asked the boy to pick up her pocketbook

Question  32: Why did Mrs Jones call the boy a liar? 

Ans. Mrs Jones called the boy a liar because the boy told her that he had not aimed to snatch the pocketbook.

Question  33: How was the face of the boy?

Ans. The face of the boy was dirty.

Question  34:  “I got a great mind” – What did Mrs Jones want to do?

Ans. Mrs Jones wanted to wash the dirty face of the boy.

Question  35: Why did Mrs Jones want to take Roger home?

Ans. Mrs Jones wanted to take Roger home to wash his dirty face.

Question  36: What shoes and jeans was Roger wearing? 

Ans. Roger was wearing blue jeans and tennis shoes.

— : End of Thank You Mam Short Answer Questions ISC Class 11 Prism  : —

Return to –  Prism Work Book Answer for ISC Class 11 English

Thanks

Please, Share with your friend

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.